Keresés

szakmai funkciók

1.      A nyilvántartott cikkekhez – többek között – megadhatóak:
·         ATC-besorolás
·         Tartalmazott hatóanyagok és azok mennyisége
·         TTT-kód („Tb Támogatott Termék”, Tb besorolás)
·         DDD („Definite Daily Dose”, előírt napi adag)
·         Kábítószer (Igen/Nem)
·         Több mennyiségi egység, váltószámokkal
·         Vonalkód
·         OGYI-törzskönyvi szám
·         Hivatalos nagyker. ár
 
2.   A fentebb említett, nyilvántartott hatóanyagok alapján „gombnyomásra” megtekinthetőek egy cikkhez tartozó, azonos hatóanyagú helyettesítő készítmények.
 
3.      Betegszintű nyilvántartásnál automatikusan történik gyógyszer interakció, hatóanyag-túladagolás és hatóanyag-érzékenység vizsgálat.
A gyógyszer-információs modul segítségével bármelyik cikkről egy kattintással meg lehet tudni a főbb szakmai információkat (hatás, mellékhatás, javallat, ellenjavallat, morfológia, adagolás, kölcsönhatás, figyelmeztetés).
A beteg gyógyszerelésekor a felírt gyógyszerek közötti interakció vizsgálat is elvégezhető. A rendszer a hatóanyag szerinti zárójelentés elkészítéséhez segítséget nyújt.
 
4.      Betegszintű nyilvántartásnál a felhasznált gyógyszerek a beteghez tartozó BNO-k (betegségek) szerint külön tarthatók nyilván.
 
5.      Megadhatóak a magisztrális készítmények előiratai, melyek alapján a laborálások nyomon követése, lekezelése lehetséges.
A laborálás – a helyi igényekhez (gyógyszertár nagysága) igazodva – több féle képpen történhet:
·         Kisebb gyógyszertárak esetén „automata módon”, azaz egy készítmény kiadásakor az alapanyagok csökkennek, a kiadott készítmény mennyiségének és az előiratban megadottaknak megfelelően.
·         Nagyobb gyógyszertárak esetén a tényleges laborálási folyamat pontos dokumentálása mellett. (A késztermék karantén-raktárba kerül, majd –bevizsgálás után – készletre, és utána kiadásra. A különböző munkafolyamatok ideje, valamint a munkafolyamatot végző dolgozó neve rögzítésre kerül.)
·         A kettő kombinálásával, a helyi igénynek megfelelően.
 
6.      Az 1. pontban felsorolt adatok alapján különböző kimutatások készítése.
Néhány példa, a teljesség igénye nélkül:
·         ATC-kód alapján a kórházban használt készítmények
·         Kimutatás azonos hatóanyagú készítményekről, és azok használatának gyakoriságáról
·         Összehasonlító elemzés az azonos hatóanyagú készítmények DDD-je alapján a gyógyítási költségekről pl. osztályok vagy orvosok között
·         Kimutatás gyógyítási szokásokról
·         Egyéni igények alapján fejlesztett kimutatások
·         Osztályos és intézeti szintű alaplisták: nyitott, vagy zárt alaplista kezelése, alaplistán kívüli cikkek rendelhetőségének tiltási lehetősége
·         Lekérdezések: az alapvető beépített lekérdezések egyedi igények alapján bővíthetők. A lekérdezések exportálása szöveg, XLS formátumba
 
7.      Gyógyszerelési protokollok kialakíthatósága (betegszint használata esetén).
 
8.      Web alapú komplex gyógyszer információs felület, mely Intranet-en üzemeltethető.
 
9.      EBF által minősített Receptíró modul.