Keresés

Felhasználói szintek

Felhasználók szerint három szint különböztethető meg:

-          gyógyszertári szint

-          osztályos szint

-          betegszint

 

1.      Gyógyszertári szint

A program gyógyszertári modulja önmagában is működőképes, a további szintek használata esetén azokhoz automatikusan kapcsolódik.

Főbb funkciók:

Teljes körű gyógyszertörzs; helyettesítő készítmények ajánlása; gyógyszerkölcsönhatás vizsgálat; laborálás; gyógyszerelési protokoll; szabadon definiálható kimutatások; rendelés - bevételezés – kiadás; keretgazdálkodás; tenderár figyelés; leltározás; rabattok kezelése; gazdálkodási hatékonyság elemzések; real-time működés

 

2.      Osztályos szint

Az osztályok igényeit kielégítő rendszer is telepíthető, mely segítségével az osztályok készíthetik el rendeléseiket, fogadhatják a beérkező gyógyszereket. Ezt hálózaton, on-line módon a gyógyszertárba juttatva a gyógyszertár mentesül a rendelések ismételt rögzítésétől. Mindezen túl az osztályok számára is ismertté válik a gyógyszertár cikktörzse, a készítményekre vonatkozó legfőbb adatok (gyártó, hatóanyag, kiszerelés, stb.). Lehetővé teszi a gyógyító egységek saját gyógyszerkészlet-gazdálkodását (több szinten is), mivel teljes készletgazdálkodási modult foglal magába. Kezelhető az adott osztály kerete, gyógyszerkészlete, a gyógyszerek forgalmi adatai, valamint ezen adatokról részletes kimutatások is készíthetőek.

 

3.      Betegszint

A beteg szintű gyógyszerelés modul segítségével lehetőség nyílik kezelési ciklusonként, intervallumonként a betegek gyógyszerelésének nyilvántartására, beállítására (akár gyógyszerelési protokollok segítségével is). A rendszer kezelése egyszerű, a napi gyógyszerelés gyorsan és könnyen elvégezhető a segítségével.

A gyógyszerek megrendelése a központi gyógyszertártól betegenként, vagy összesítve oldható meg. Lehetőség van továbbá zárójelentés vagy vizitek készítéséhez szükséges információk összegyűjtésére, továbbá egyéni (betegenként, orvosonként) és osztályos gyógyszerköltség kimutatására, elemzésére.

A beteg azonosítók (TAJ, név, születési dátum, egyéni azonosító) alapján az egyéni gyógyszerelés bevezetésével mód nyílik a különösen veszélyes, életveszélyes, ill. a gyógyszeres terápiát módosító interakciók, és az azonos hatóanyag adagolásának kiszűrésére is. Lehetőség van beteg egyéni érzékenységi adatok rögzítésére (hatóanyag, készítmény), melynek hatására a rendszer automatikusan figyelmeztet a gyógyszerelés során a veszélyeztetett csoportba való tartozásra.

A rendszer alkalmas egyéni betegszámlák készítésére is. A beteg törzslapján nyomon követhető az adott intézményben történő teljes kezelésének folyamata, mely osztályokon, klinikákon került elhelyezésre, és ott milyen készítményeket kapott. Kimutatható egy beteg adott időszaki teljes gyógyszerelési költsége.

Vényfelíró modul: az ambulánsan kezelt betegek megkaphatják receptjeiket.